Atmosphères de Rex

z tisućljetne tradicije Pierre Bleuea dolazi Atmosphères de Rex, nova kolekcija porculanskog kamena s dubokom i privlačnom energijom koja govori o neformalnoj eleganciji suvremenih luksuznih prostora.

Atmosphères de Rex reinterpretira jednostavan i neformalni luksuz Pierrea Bleuea, sedimentnog kamena porijeklom iz Belgije čija površina – delikatno heterogena – i suptilne nijanse boja datiraju iz vrlo daleke prošlosti.

Mali organizmi i fosilizirani morski ostaci spontano se ugrađuju unutar ovih stijena, stvarajući raznolik estetski učinak.

Boje i formati

Velike ploče (do 280×120 cm debljine 6 mm) i tradicionalni formati podsjećaju na umijeće Pierrea Bleuea da na keramičkoj površini sintetizira tradiciju i snagu inovacije tipične za “Made in Florim”.

Atmosphères de Rex reinterpretira raznolike kromatske nijanse ovog drevnog kamena kroz paletu boja u rasponu od toplijih do hladnijih tonova – kako bi stvorio različite vrste atmosfere.

Izaberite između velikog opusa toplih, hladnih ili neutralnih boja: Lumiére, Harmonie, Ombre, Charme, Aurore, Désir, Mystère.

Dekoracije

Kolekcija nudi 3 različite vrste ukrasa koji se savršeno uklapaju u sofisticirani stil kolekcije.

Géométries

Kombinacija geometrijskih oblika waterjet reza koja ujedinjuje različite površine i boje kolekcije.

Tapis

Dekorativni tepih prikladan i za zidove i za podove kao granica među prostorijama.

Heksagon

Kombinacija jasnih i definiranih oblika u drvu i kamenu.

Površine

Završne obrade inspirirane su različitim tretmanima kojima Pierre Bleue može biti podvrgnut, na taj način predložena estetika idealna je za sve primjene, unutarnje i vanjske.

ADOUCI

Prema nazivu originalnog procesa, ima čvrstu i jednostavnu estetiku, s mat završnom obradom i glatkom na dodir, u klasi R9.

PATINÉ

Glatka, meka i patinirana površina, koju karakteriziraju mali reljefi i udubljenja poput školjki, ljiljana i bijelih žilica. Ima R9 klasu skliskosti.

SABLÉ

Zahvaća istoimenu obradu koja materijalu daje učinak pjeskarenja s blago grubom i strukturiranom površinom. Ova završna obrada ima indeks skliskosti R10 klase B.

CANNETÉ

Podsjeća na efekt dobiven tehnikom jetkanja s pravilnim razmakom koji otkriva svjetlije nijanse rezbarenja za razliku od tamnijih površina koje su ostale sirove. Može se koristiti kao zidna obloga i dizajniran je na formatu 60×120 cm u 10 mm.

Struktura

Podsjeća na Agripa tretman, koji proizvodu daje protukliznu strukturu sa zrnatom i nepravilnom površinom. Sve boje Atmosphéres de Rexa imaju ovu posebnu završnu obradu R11 u formatu 60×120 cm.

Prelistajte katalog i pronađite inspiraciju za svoj prostor u velikoj zbirci Atmosphéres de Rex.

Podijeli: