Dekorativne pločice – murali

Proljeće je oživjelo i na keramici!

U skladu s najnovijim trendovima, interijeri se pretvaraju u cvjetne gredice, botaničke vrtove, džungle i šume, donoseći svu svježinu prirode u zatvorenom prostoru na pločicama s cvjetnim i tropskim dezenima.

Keramika postaje sve ukrašenija, oživljena 3D reljefima inspiriranim svijetom prirode, a zahvaljujući velikim, ultra laganim, tankim pločama, ukrasi postaju upečatljivi i slikoviti. Prostor u kojem se koriste keramičke pločice izlazi iz okvira, ne zaustavlja se u kupaonici već se upotreba širi na sve prostorije.Povratkom ornamentalnom dekoru ponovno se obnavlja dekorativna moć keramike, ekološkog i svestranog građevinskog materijala s gotovo beskonačnim potencijalom za ukrašavanje i personalizaciju.

U najglamuroznijim interijerima pločice su prekrivene tropskim lišćem i cvjetnim dezenima, interpretiranim prema različitim stilskim figurama kako bi se uskladili s ambijentom, od klasičnog do suvremenog, gdje i privatni kupci i dizajneri mogu stvoriti savršeni unutarnji krajolik.


Pločice s cvjetnim dizajnom

Zidna pločica Flower Cipria iz kolekcije Milano Mood keramike FAP može se koristiti za stvaranje pravog zidnog herbarija, za suvremeni romantični chic stil!Veličina pločica 50x120 cm osigurava vam to da možete pokriti cijele zidove sa samo nekoliko elemenata kako biste jednostavno stvorili svoj vlastiti okomiti vrt i opuštajući ambijent.Još jedna ukrasna pločica u veličini 50x120 je Flower Blu, svježa, prozračna i suvremena, s naturalističkom temom iz kolekcije Milano Mood talijanske FAP keramike. Karakterizira ju kombinacija mat i sjajnog efekta koji se u ovom slučaju ogleda u bjelini pozadine i luminiscenciji od plavog laka.Ovaj cvjetni ukras idealan je za hotelske sobe, svijetle kupaonice ili kutove kuće koje ste predvidjeli za relaksaciju. FAP Murals Flower Soft je romantičan i apsolutno suvremen.


Pločice s tropskim lišćem

Pločice s tropskim lišćem - Milano Mood također uključuje dušu džungle sa zidnim pločicama Tropical Verde u veličini 50x120 cm, blistavih reljefa i vrlo svjež dezen.Preklapanje lakiranog lista na mat pozadini daje sjajan osjećaj dubine. Reflektirajući prirodnu svjetlost stvara ugodan prostor pa će ovaj mural svaki kutak pretvoriti u opuštajuću oazu.U mnoštvu izbora keramičkih pločica svakako treba izdvojiti FAP Murale, zidne pločice dimenzija 80x160 cm koje su iznimno bogate grafikom, dizajnirane za stvaranje pejzažnih zidova s neočekivanim, prelijepim bojama.

Pločice s tropskim listovima, postavljene jedna na drugu, imaju profinjen, duboko ocrtan dizajn koji otkriva male svjetleće pruge kada uhvate svjetlost.

Takva iluzija stvara arhitektonski trik koji otvara i pojačava prostor, čineći izuzetno ugodnim boravak u zatvorenom prostoru.Svoje putovanje u prirodu možete dočarati i sa FAP Murals Iper Tropical Kenzia Inserto Mix, umjetničkom keramičkom pločicom u kojoj je botanička tema interpretirana suptilnošću akvarela.

Listovi su vrlo lagani, eterični, gotovo neopipljivi, bogati kromatskim nijansama i stvaraju ugodan trodimenzionalni osjećaj pokreta.


Evo još zanimljivih keramičkih pločica talijanskog proizvođača Serenissima iz kolekcije Showall u boji Amazzonia blue. Sastoji se od dvije A i B ploče veličine 60x120 cm pa se nizanjem tih dviju ploča dobije prekrasan indigo mural.


Serenissima keramika- Showall- Amazzonia blueAko ste romantična osoba, više će vam se svidjeti ove pločice s uzorkom cvijeća. Zovu se Romeo & Juliet i možete ih potražiti u salonima keramike Mariner na Viškovu ili Krku.


Serenissima keramika- Showal- Romeo & JulietNa istom principu slažu se i pločice veličine 60x240 cm s tim da se ove pločice slažu okomito. Tako se postiže vizualno izduženje prostora.


Serenissima keramika- Showal- OdaliscaNećete pogriješiti ni sa odabirom ovih pločica velikog formata kojim jednostavno postižete retro efekt. Ove su keramičke pločice inspirirane preciznom izradom ponavljajućih ukrasa na svili koja prostor čini luksuznim i smirujućim.


Florim- I Filati di Rex Goldfinger - acquamarina


Više uzoraka Florimove talijanske keramike velikih formata možete potražiti u katalogu kolekcije I Filati di Rex.


Florim- I Filati di Rex - Lady Hamilton tirkizna


Geometrijski murali

Volite li više geometrijske oblike, pogledajte seriju velikih pločica kao što je kolekcija Fap Ceramiche - Murals Texture Macro 80X160 cm


Ili Fap Ceramiche -Fap Murals Texture Kilim 80X160 cmIzbor je jako velik a na vama je da odaberete najbolju varijantu. Sve opisano je dostupno u salonu keramike Mariner u Viškovu i Krku.